زمان لازم برای مطالعه این مطلب : 6 دقیقه
در هنگام گشت و گذار در وب، احتمالا با خطاهایی مواجه شده اید. این خطاها می توانند به دلایل مختلفی پیش بیایند. دانستن معنای این خطاها، به خصوص اگر مالک یک وبسایت باشید، می تواند در درک اوضاع سایتتان بسیار مفید باشد و برطرف کردن آنها می تواند هم باعث رضایت کاربران شما و هم بهبود وضعیت رتبه وبسایت شما در موتور های جستجو شود. در این مقاله به تعریف انواع خطاهایی که در اینترنت با آن مواجه می شوید می پردازیم.
گشت و گذار روی وب بر مبنای یک سیستم "درخواست-پاسخ" کار می کند. شما درخواست دیدن یک منبع، مثلا یک صفحه وب یا یک تصویر را به مرورگر می دهید و از طرف مرورگر پاسخ دریافت می کنید. به واسطه ی پروتکل "http" که در قسمت ابتدایی URLها قرار می گیرد، درخواست ها و پاسخ ها دارای یک ساختار از پیش تعریف شده هستند. بخش مهمی از این ساختار، کد وضعیت است. هنگامیکه کاربر یک درخواست را به سرور سایت ارسال می کند، وب سرور این کد را در جواب به موتور جستجوگر ارسال می کند، پس پشت هر خطایی که در وب می بینید یک کد وضعیت HTTP قرار دارد که توسط وب سرور ارسال شده است.
کد وضعیت یک عدد سه رقمی است و اولین رقم آن، چیزی است که به عنوان کلاس کد وضعیت شناخته می شود. مفهوم هرکدام از کد های وضعیت به شرح زیر است:
1XX : یعنی کد وضعیتی که با 1 شروع می شود، به معنی انتقال بسته های اطلاعات است و هدف آن اطلاع رسانی می باشد.
2XX : نشان دهنده ی پاسخ موفقیت آمیز به درخواست است که یعنی عملیات با موفقیت انجام شده است.
3XX : به معنای تغییر مسیر یاredirection می باشد.
4XX : یعنی سَمت گیرنده یا کلاینت خطا وجود دارد.
5XX : یعنی سَمت سرور خطا وجود دارد.
خطاهایی که کاربران با آن مواجه می شوند، خطا هایی هستند که کد 4 و 5 دارند.
این خطا به این معنی است که سرور، درخواست شما را درک نمی کند. خطای 400 می تواند به دلیل اشتباه در دستورالعمل آدرس URL، از بین رفتن کوکی سمت کاربر، و یا مغایرت داده های ارسالی با قوانین پروتکل HTTP باشد.
این خطا به معنی دسترسی غیر مجاز است و یعنی صفحهای که می خواهید به آن دسترسی داشته باشید نیاز به کلید رمزگذاری- مثل نام کاربری و رمز عبور- دارد، مطمئن شوید که آنها را به درستی وارد کرده اید.
این خطا نشان می دهد که درخواست کلاینت به درستی دریافت شده اما به دلایلی به آن پاسخ نمی دهد. ممکن است دلیل آن این باشد که مدیر سایت، دسترسی به صفحه مورد نظر را محدود کرده باشد، و یا فایلی که کلاینت درخواست کرده است اجازه ی نمایان شدن در وب را نداشته باشد.
مالکان وبسایت برای مسائل امنیتی و پنهان کردن فایل های ارزشمند خود از دید هکرها، از این سرویس استفاده می کنند.
این خطا که بسیار شناخته شده است، نشان می دهد که سرور نمی تواند صفحه ی درخواست شده را پیدا کند. ممکن است صفحه مورد نظر، به یک مکان دیگر منتقل شده و یا حذف شده باشد. همچنین ممکن است کاربر آدرس URL را اشتباه وارد کرده باشد. این خطا برای سایت هایی که اخیرا به یک وب سرور دیگر منتقل شده اند نیز رخ می دهد که معمولا بعد از زمان کوتاهی رفع می شود و جای نگرانی ندارد زیرا گوگل ادعا می کند که صفحات خطای 404 تاثیری روی سئوی وبسایت ندارند.
این خطا یعنی درخواست برای دیدن یک صفحه وب، قبل از اینکه سرور آن را به طور کامل دریافت کند، متوقف شده است. ممکن است این توقف به علت کلیک کردن کاربر روی دکمه توقف در مرورگر خود باشد یا قبل از اینکه صفحه به طور کامل لود شده باشد، روی لینک دیگری کلیک کرده باشد. به هنگام حجم بالای پردازش ها در سرور نیز ممکن است این خطا رخ دهد.
این خطا نشان می دهد که سرور درخواست را قبول نمی کند زیرا از نوع رسانه ای که استفاده شده پشتیبانی نمی کند.
این خطا یعنی سرور نمی تواند پاسخ دهد. مهمترین علت وقوع این خطا تنظیمات نادرست فایل htaccess و پلاگین های نصب شده در سرور می باشد. اگر با بررسی این تنظمیات خطا رفع نشد، می توانید با سرویس دهنده میزبان خود تماس بگیرید.
این خطا به علت دریافت نکردن پاسخ مناسب از سرورهای بالادستی به وجود می آید و معمولا زمانی رخ می دهد که تعداد بسیاری از مردم در حال تلاش برای دسترسی به آن سایت باشند. کلیک کردن روی دکمه 'Reload / Refresh' ممکن است این خطا را برطرف کند.
این خطا یعنی سرور به علت درخواست های زیاد، overload شده و به طور موقت مشغول است، که در این صورت خطا خود به خود با گذشت کمی زمان رفع می شود. صفحه را refresh کنید و اگر کار نکرد، بعدا دوباره امتحان کنید.
این خطا ممکن است تاثیر منفی روی سئوی یک سایت بگذارد بنابراین صاحبان سایت ها باید به این خطا توجه کنند.
به این معنی است که سرور مربوطه یک Gateway یا Proxy سرور است که نمی تواند در حداکثر زمان مجاز، پاسخ را دریافت کند. علت این خطا می تواند ضعف و کندی ارتباط شبکه بین دو سرور، کوتاه بودن زمان timeout و ... باشد.
منبع: تیم تولید محتوای گروه طراحی آرکامپ
(کیانا مهدی نژاد)
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com