اسپم اسکور معیاری است که توسط شرکت Moz در سال 2015 ارائه شده است که با بررسی معیار هایی که برای اسپم بودن در نظر گرفته می شود، امکان اسپم شناخته شدن زیردامنه ها در یک وبسایت را پیش بینی می کند.
اسپم اسکور شامل 17 فاکتور است که به آنها پرچم یا flag می گویند. و هر پرچم نشانگر یک فاکتور اسپم است که توسط تیم تحقیقاتی Moz تعریف شده است.
این پرچم ها به شما کمک می کند تا متوجه شوید که آیا هر زیردامنه از بک لینک هایی که به سایت شما اشاره می کنند اسپم هستند یا خیر.
از آنجایی که اسپم اسکور دو نوع احتمال مربوط به SEO را به شما ارائه می دهد، معیاری است که باید به آن توجه داشته باشید.
احتمال اسپم شناخته شدن زیر دامنه (ها)ی شما
امکان اسپم شناخته شدن زیر دامنه های بک لینک های شما
هر دو نوع این اطلاعات برای ایجاد صفحات و لینک هایی که شما را به صدر نتایج موتورهای جستجو هدایت می کنند بسیار مهم هستند.
همچنین اسپم اسکور به شما چارچوبی برای تعیین احتمال اسپم شدن تک تک صفحات ارائه می دهد و در نهایت به شما اطمینان می دهد که سایت شما به علت اسپم جریمه نمی شود.
بسیار ساده است. اسپم اسکور با استفاده از ایندکس اختصاصی (MOZ) موز، 17 عامل (پرچم) اسپم متمایز را برای تجزیه و تحلیل زیر دامنه ها به کار می گیرد و به ازای هر پرچم اسپمی که پیدا می کند، یک شماره به اسپم اسکور آن زیردامنه اضافه میکند.
سپس اسپم اسکور نهایی با جمع تمامی نمره های پرچم یک زیردامنه به دست میآید که در بازه ی مجموع اعداد 0 تا 17 قرار دارد. هرچه اسپم اسکور، نمره ی بالاتری داشته باشد، احتمال اسپم شناخته شدن آن بیشتر است.
نه همیشه!
تقریبا تمام سایت های اینترنتی حداقل یک پرچم اسپم دارند. اما این لزوما به آن معنا نیست که گوگل آنها را به عنوان اسپم شناسایی کند. هرچه اسپم اسکور یک دامنه بیشتر باشد، فقط احتمال این که آن دامنه از نظر گوگل و سایر موتورهای جستجو به عنوان اسپم مشاهده شود، بیشتر می شود.
پس اسپم اسکور به تنهایی تضمین نمی کند که یک لینک اسپم باشد. عوامل تاثیرگذار دیگری هم وجود دارد. عواملی مانند تعداد لینک های خارجی صفحه، محتوای ضعیف، کم بودن تعداد لینک های داخلی، انکر تکست ( Anchor text ) های زیاد در صفحه، نبودن اطلاعات تماس و ....
پس یک زیر دامنه با اسپم اسکور 8، لزوما یک زیردامنه اسپم نیست. همچنین یک زیر دامنه با اسپم اسکور 2 تضمین نمی کند که از اسپم شدن در امان باشد.
پس قبل از تصمیم گیری برای حذف یا رد کردن یک بک لینک بر اساس اسپم بودن آن، آن سایت و صفحه را به طور کامل بررسی کنید.
شما می توانید با مراجعه به Open Site Explorer ( https://moz.com/link-explorer ) و در تب Spam Analysis به اسپم اسکور دسترسی داشته باشید. در حال حاضر اسپم اسکور فقط برای مشترکین و به صورت پولی در دسترس است، اما در آینده ممکن است در دسترس عمومی قرار گیرد. با این حال اگر مشترک نباشید می توانید از نسخه رایگان آزمایشی آن استفاده کنید.
صفحه تجزیه و تحلیل اسپم، در حال حاضر حاوی لیستی از زیر دامنه ها یا صفحات مرتبط با سایت شما است. اما می توانید هدف را تغییر دهید تا همه لینک هایی را که به یک زیر دامنه از سایت شما داده شده، با توجه به صفحات، یا کل دامنه ریشه ببینید. شما همچنین می توانید محدوده مورد نظر خود را برای بررسی امتیاز اسپم انتخاب کنید.
با کلیک بر روی هر ردیف از اسپم اسکورها می توانید جزئیات مربوط به پرچم ها را مشاهده کنید. صفحه ای که به آن میروید اینگونه است:
در پایین ترین ردیف، گزینه ای برای export کردن فایل های رد شده (فایل هایی که مشکوک به اسپم هستند و میخواهید از آن پیشگیری کنید) دارید که سازگار با ابزار وب مستر گوگل است. شما می توانید فایل ها را طوری فیلتر کنید که فقط شامل سایت هایی با تعداد پرچم اسپم مورد نظر شما باشد. مثلا می توانید انتخاب کنید که اگر تعداد پرچم های اسپم فایلی از تعداد مورد نظر شما بیشتر باشد، باید حذف شود:
امتیاز کلی اسپم در حال حاضر با بررسی 17 "پرچم" مختلف محاسبه می شود. شما می توانید هر پرچم را یک علامت هشدار دهنده در نظر بگیرید که می گوید ممکن است اسپم باشد. در نظر داشته باشید که پرچم ها برای استفاده با هم طراحی شده اند، هیچ تک پرچم حتی چند پرچم، لزوما باعث اسپم بودن سایت شما نمی شود.
جدول زیر ارتباط بین تعداد پرچم ها و درصد سایت هایی که با آن پرچم ها توسط گوگل مجازات شده اند را نشان می دهد:
این جدول سه سطح خطر کلی را نشان می دهد:
خطرکم با احتمال کمتر از 10درصد: سبز
خطر متوسط با احتمال 10-50 درصد : زرد
و خطر زیاد با احتمال بیشتر از 50درصد: قرمز
برای مثال تعداد کمی از سایت هایی با پرچم های بسیار کم وجود دارند که توسط گوگل به عنوان اسپم شناخته شده اند و بر عکس تعداد زیادی از سایت هایی که پرچم های زیادی دارند، اسپم هستند.
در این مورد منظور سایت هایی هستند که تعداد صفحات زیاد با لینک های بسیار کم دارند. اینگونه سایت ها احتمال اسپم بودن بیشتری دارند زیرا کم بودن تعداد لینک ها نشان می دهد که سایت دارای محتوای با کیفیت و ارزشمندی نیست.
این پرچم شامل سایت هایی می شود که اکثریت لینک های آنها از چند دامنه ی محدود هستند.
به عنوان مثال، سایتی که دارای 100 لینک ورودی است، اما این 100 لینک فقط از پنج دامنه می آیند. این سایت دارای تنوع کم لینک است و به احتمال زیاد اسپم است.
اگر تعداد لینک های followed نسبت به لینک های nofollowed بیشتر باشد، نشان می دهد که یک سایت به طور طبیعی لینک نمی دهد و به جای آن، از سیستم عامل های پولی برای ایجاد لینک های followed به سایت استفاده شده است، پس اسپم است.
این همان شماره 4 است. با این تفاوت که مربوط به دامنه های root می شود.
این نوع لینک ها، لینکهایی هستند که حاوی کلمات کلیدی اصلی هستند. سایت هایی که لینک های آنها حاوی کلمات کلیدی اصلی نباشند، نشان دهنده ی اسپم هستند.
محتوایی که ارزشی را به بازدیدکننده ارائه نکند، یک محتوای بی ارزش است. صفحاتی با محتوای تکراری، جزو این دسته هستند.
نشانه گذاری سایت شامل عناصری مانند Schema، CSS و جاوا اسکریپت است و برای تاثیر روی تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت مورد استفاده قرار می گیرد.
سایتهایی که نشانه گذاری بسیار کمتری دارند (مثلا یک صفحه وب بسیار ساده با قالب بندی بسیار کم، عناصر گرافیکی و ساختار ضعیف) معمولا یک شاخص بزرگ از اسپم را شامل می شوند.
سایت هایی که دارای مقدار غیرمعمولی از لینک های خارجی، و معمولا تعداد کمی لینک داخلی هستند در این مورد جای می گیرند.
یک وبسایت استاندارد با کیفیت بالا، دارای تعداد زیادی از پیوندهای داخلی است که به صفحات خاص خود اشاره دارد.
سایتهایی که این ویژگی را ندارند به احتمال زیاد اسپم هستند.
سایت هایی که به جای محتوای با کیفیت، دارای انکر تکست های سنگین هستند اسپم شناخته می شوند. دایرکتوری های وبلاگ هایی با کیفیت پایین نمونه خوبی از این نوع اسپم ها هستند.
سایت هایی که تعداد قابل توجهی از لینک های خارجی را در هدر و فوتر خود قرار می دهند به عنوان اسپم شناخته می شوند.
سایت های معتبر باید اطلاعات تماس خود را در وبسایت خود قرار دهند. سایت هایی که هیچ گونه اطلاعات تماسی را در وبسایتشان قرار نمی دهند، از نظر گوگل اسپم هستند.
به طور کلی سایتی با تعداد بسیار کم صفحات، اسپم شناخته می شود.
سایت هایی که از دامنه های سطح بالا (TLD ) تشکیل شده اند معمولا باعث تولید وب سایت های اسپم می شوند.
سوابق نشان می دهد سایت هایی با نام دامنه طولانی اسپم هستند. زیرا نشان دهنده ی تلاش واضح برای پر کردن کلمات کلیدی هستند.
نام دامنه هایی که حاوی اعدادند، شاخصی واضح برای وب سایت های اسپم هستند.
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com