همانطور که در مقاله های قبل اشاره کردیم، گوگل، الگوریتمهای زیادی دارد که نام آن ها از نام حیواناتی مثل پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و ... گرفته شده است. هدف گوگل از جمع آوری این الگوریتم ها کنارهم، ایجاد تجربه ی خوب برای کاربرانی است که چیزی را در گوگل جستجو می کنند. یکی از این الگوریتم ها که در این مطلب به آن می پردازیم، الگوریتم کبوتر یا Pigeon گوگل است.
ایده ی این الگوریتم رتبه بندی صفحات در وب، توسط لری پیج و سرگی برین در دانشگاه استانفورد متولد شده و در 20 آگوست 2013، الگوریتم کبوتر منتشر شد. هدف این الگوریتم گوگل، تمرکز بر جستجوی محلی (local) است که در نهایت منجر به بهبود نتایج جستجو بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران و کسب و کار آن ها می شود. نام کبوتر را به این الگوریتم نسبت می دهند زیرا در زمان های گذشته، برای برقراری ارتباطات محلی از کبوترها برای انتقال پیام ها استفاده می شده است.
برای درک این الگوریتم وارد سایت گوگل شوید و برای مثال عبارت "رستوران ایرانی" را جستجو کنید. نتایجی را که می بینید، بر اساس موقعیت جغرافیایی شما رتبه بندی شده اند و رستوران های ایرانی نزدیک به محل کنونی شما، در بالای نتایج نمایش داده می شوند. این رتبه بندی، کار الگوریتم کبوتر است.
با به وجود آمدن الگوریتم کبوتر، مکان و فاصله شما از عبارتی که جستجو می کنید، یکی از معیارهای گوگل برای رتبه بندی نتایج به شمار می رود.
الگوریتم کبوتر گوگل، نتایج جستجوی ارگانیک را تحت تاثیر قرار نمی دهد و تنها هدف آن، بهبود نقشه ی گوگل (Google Maps) و نتایج محلی است که این امر با نشان دادن نتایج جستجوها بر اساس "مکان" کاربران به وجود آمده است. برخی معتقدند دلیل به وجود آمدن این الگوریتم، افزایش استفاده از تلفن های همراه است. به طور خلاصه، گوگل معتقد است بهترین نتایج، آن هایی هستند که در زمان جستجو، نزدیک به کاربر هستند. همچنین با این الگوریتم، نتایج برای هر کاربر شخصی سازی شده است و همین امر باعث افزایش بیشتر محبوبیت گوگل شده است.
گوگل در گذشته نیز نتایج را بر اساس منطقه رتبه بندی می کرده است و موضوع رتبه بندی بر اساس منطقه در حد کشورها، چیز جدیدی نیست اما کوچک شدن این محدوده تا حد محله ی زندگی کاربر، موضوع جدیدی است که کبوتر روی آن تمرکز کرده است.
همانطور که گفته شد، الگوریتم کبوتر گوگل، نتایج جستجو را با توجه به منطقه محلی کاربر رتبه بندی می کند. این به این معنی است که وقتی شما عبارت "رستوران ایرانی" را درگوگل جستجو می کنید، در زمان کمتری به نتیجه ی دلخواه خود می رسید و رستوران هایی که از نظر جغرافیایی به منطقه ای که شما در آن هستید، نزدیک ترند را زود تر پیدا می کنید، پس در زمان صرفه جویی می کنید.
از آن جایی که با این الگوریتم، شعاع جغرافیایی نتایج جستجوی گوگل تقریبا نصف شده است، کسب و کارهایی که داده های موقعیت مکانی آن ها دقیق تر باشد، می توانند به خوبی از پس این الگوریتم برآیند.
وب سایت هایی که نمره اعتبار صفحه (PA (Page Authority score)) آن ها خوب باشد نیز نتایج مثبتی خواهند داشت. یک مطالعه نشان داده است که وب سایت هایی با رتبه اعتبار صفحه بیش از 55، عملکردشان در نتایج جستجو پس از انتشار الگوریتم کبوتر 20 درصد بهبود یافته است.
اگر وب سایت شما به طور قابل توجهی بر روی ترافیک از طریق Google Maps تمرکز داشته باشد، احتمال آنکه با کاهش بازدید روبرو شوید بسیار کم خواهد بود. با این حال، هر بازدید، ارزشمند است و باید تلاش کنید تا آن را به مشتری تبدیل کنید.
این الگوریتم بر سئوی محلی تمرکز کرده است و به شما این فرصت را می دهد تا مشتریان نزدیک به خود را راحت تر جذب کنید و اطلاعات دقیقی از کسب و کار خود به آن ها بدهید.
طبق آمار، با وارد میدان شدن الگوریتم کبوتر، ترافیک برخی وبسایت ها مقداری کاهش یافته است. اما باید توجه کنید که با اینکه ممکن است این الگوریتم، ترافیک را تا حدی پایین بیاورد ولی چون نتایج نمایش داده شده به کاربران، برای آن ها بیشتر شخصی سازی شده است و به عبارت مورد جستجوی آن ها مرتبط تر است، می تواند باعث افزایش نرخ تبدیل کاربران شود. یعنی احتمال آنکه بازدیدکنندگان سایت شما در نهایت تبدیل به مشتری شوند، افزایش می یابد.
در این جا چند نکته که رعایت کردن آن ها باعث می شود، از این الگوریتم بهره بیشتری ببرید را بیان می کنیم.
منبع : تیم تولید محتوا گروه طراحی آرکامپ
(کیانا مهدی نژاد)
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com