اگر مدير يک سايت خبري باشيد، هر روز صبح پيش از کار روزانه و هر شب پس از فعاليت طاقت فرسا، سري به سايت الکسا خواهيد زد تا رتبه سايت خود را بدانيد. اگر هم سايت باز باشيد حتما هر چند روز يکبار به الکسا سرمي زنيد تا ببينيد کدام سايت توانسته رتبه برتر سايت هاي خبري را کسب کند. هرچند که کارشناسان حوزه وب معتقدند که بالا آمدن در رتبه الکسا لزوماً به معني پرمخاطب بودن يک سايت نيست، چنان که اگر شما همين امروز فهرست برترين هاي اين سايت را مرور کنيد، ممکن است از حضور برخي سايت هاي بي نام و نشان در برخي رتبه ها حسابي شگفت زده شويد. با اين همه به دليل نبود نظام هاي معتبرتر و قابل اعتناترِ رتبه بندي در اينترنت، الکسا لاجرم به يک مرجع مهم و معيار قضاوت در خصوص ميزان بازديد کننده سايت هاي مختلف اينترنتي تبديل شده است.
.
الکسا یکی از سرویسهای آمازون (بزرگترین خرده فروشی دنیا) است؛ این سرویس از طریق وب سایت www.alexa.com در دسترس عموم است تا بتوانند اطلاعات کلی از میزان ترافیک و محبوبیت یک وب سایت را بدست آورند. هدف از این سرویس، رتبه بندی وبسایتها از نظر میزان ترافیک یا تعداد بازدیدکننده و صفحات بازدید شده است. الکسا یک وبسایت معتبر بین المللی است که آمار کاملی از رفتار های کاربران و نحوه ورود به سایت های وب در سراسر دنیا را بدست می آورد و با آنالیزِ آن اطلاعات، رتبه بندی خودش را انجام می دهد. خلاصه و چکیده ی این رتبه بندی عددی بین ۱ تا چند میلیون می باشد که هرچه این عدد به 1 نزدیکتر باشد، رتبه ی وبسایت بهتر و بالاتر می باشد.
اطلاعات مربوط به ترافیک و میزان بازدیدکننده ی هر وبسایت تنها در اختیار صاحبان وبسایت و افرادی که آنها صلاح میدانند، قرار میگیرد و از این رو دیگران دسترسی به این آمار و ارقام ندارند.
الکسا چگونه رتبه بندی می کند؟
الکسا از طریق تولبارهایی که بر روی مرورگرهای وب نصب میشود، اطلاعات شماری کاربر را جمعآوری میکند و براساس آنها ترافیک احتمالی وبسایتهای مختلف را محاسبه میکند. فرض کنید که شما تولبار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب کردهاید؛ وقتی یک وبسایت را باز میکنید، اطلاعات بازدید شما از آن وبسایت خاص جمعآوری شده و برای الکسا ارسال میشود. پس الکسا به آمار دقیق وبسایتها دسترسی ندارد و نمیتواند اطلاعات صد در صد قابل اعتمادی ارائه کند. اما این سرویس از آنجایی که کاربران بسیاری تولبار آن را نصب کردهاند، دقیقترین روشِ نزدیک به واقعیت را برای رتبهبندی وبسایتها در اختیار دارد و از این رو افراد فعال در حوزه آنلاین پیش از اظهارنظر درباره یک وبسایت، مخصوصاً اگر قرار باشد در آن وبسایت هزینه ی تبلیغاتی کنند، به الکسا رجوع میکنند.
الکسا ادعا میکند که در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار تولبار یا افزونه برای مرورگرهای مختلف وجود دارد که الکسا را در دل خود جای دادهاند. یعنی شاید شما خودتان هم متوجه نباشید که یکی از افزونههایی که نصب کردهاید، کد مربوط به الکسا را نیز در خود جای داده است. البته همه این افزونهها پیش از فعالشدن الکسا، از شما یک بار سؤال میپرسند و تأییدیهی لازم را دریافت میکنند.
در حال حاضر نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای دیگر نیز از الکسا برای کسب اطلاعات اولیه در باره وبسایتها استفاده میشود. اما بسیاری از شرکتهای ایرانی، حتی آنهایی که نام و نشانی برای خود دارند، تنها به رتبه الکسای وبسایت مورد نظر خود، اکتفا میکنند و سپس دربارهی تبلیغ نمودن در آن وبسایت، تصمیمگیری میکنند. همین موضوع باعث شده است تا الکسا و کسب رتبه بهتر در آن، برای صاحبان وبسایت اهمیت ویژهای پیدا کند.
راه منطقی کسب رتبه بهتر در الکسا، جذب مخاطب و افزایش ترافیک از طریق تولید محتوای غنی و کاربردی است؛ اما در بعضی موارد برخی افراد از طریق راه های غیرمعقول به دنبال شرایطی هستند که سریعتر منجر به ارتقاء رتبه الکسای آنها شود. همینجا است که دهها سرویس و روش غیرمنطقی و غیراخلاقی شکل میگیرد که از طریق آنها وبسایتها تلاش میکنند تا رتبه الکسای خود را به شکل غیر واقعی بهبود بخشند.
منبع : تیم تولید محتوای گروه طراحی آرکامپ
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com