هر سایتی که ساخته می شود باید مرزبندی شود و با توجه به نوع فعالیتی که دارد دسته بندی های کلی و جزئی برای آن صورت گیرد تا کاربران در هنگام استفاده از سایت به مشکل و سردرگمی بر نخورند.
دسته ها درواقع مطالب سایت شما را به طور کلی تقسیم بندی کرده و در نظم دادن به وبسایت شما بسیار موثر هستند به گونه ای که می توان گفت حد و مرزی برای نوشته ها ایجاد می کنند. همچنین به صاحبان وب سایت ها در ایجاد نوشته های متعدد کمک شایانی خواهند کرد .از طرفی کاربران به راحتی قادر به یافتن مطلب مورد نظر خود در وبسایت شما خواهند بود. حال ممکن است هر دسته بندی دارای زیرشاخه هایی نیز باشد که به آن ها برچسب یا تگ (Tag) گفته می شوند.
برچسب ها مطالب سایت شما را به طور جزئی تر تقسیم بندی کرده و در واقع، کلماتی هستند که با متن و محتوای شما ارتباط داشته و می توان گفت یکی از مهمترین بخش ها در نوشته را شامل می شوند و برای بهبود وضعیت سئو در وب سایت، نیز اهمیت دارند که باید با وسواس و دقت بالایی انتخاب شوند.
برای مثال: شما در سایتتان دسته بندی هایی از آموزش های رشته های مختلف از قبیل : آموزش کامپیوتر، آموزش نرم افزارهای معماری، آموزش ریاضیات، آموزش نجوم و... تعریف کرده اید اما هر کدام از این آموزش ها می توانند دارای زیرمجموعه هایی به نام برچسب یا تگ باشند. برای مثال: آموزش کامپیوتر می تواند دارای زیرمجموعه هایی از قبیل: آموزش C++،C# ، asp،java ،html & css و....
عدم وجود دسته بندی ها و تگ ها باعث پراکندگی مطالب در سایت شما شده و همچنین کاربران سایت شما را دچار سردرگمی می کند.
با انتخاب درست برچسب ها می توانید به بهینه سازی سایت خود کمک کنید و در گوگل سایت خود را دارای رتبه و ارزش بالایی کنید. اما به خاطر داشته باشید که انتخاب درست برچسب ها خود امری مهم و ضروری است.
برچسب گذاری صحیح برای مطالب نه تنها به کاربران سایت شما کمک میکند تا سریعتر به مطالب مورد علاقه خود دست یابند، بلکه منجر به ایجاد ایندکس (شاخص) های ارزشمند برای وب سایت شما نزد موتورهای جستجو میشود.
اگر جزو افرادی هستید که از همان ابتدا دسته بندی های خود را در وبسایتتان ایجاد می کنید، دسته های خالی را هیچ وقت به کاربر نشان ندهید !! خودتان را جای کاربر بگذارید، واقعا دوست دارید در هر دسته ای که می روید با عبارت “هنوز مطلبی در این دسته بندی به ثبت نرسیده است” و یا امثال این جملات روبرو شوید؟ واقعا فایده ی یک دسته بندی خالی چیست؟ پس دسته بندی های خالیرا، تا قبل از پر شدن، از دید کاربر پنهان نمایید. اگر قرار نیست در یک بازه ی زمانی مشخص (حدودا 2 ماه) بیش از 10 مطلب درباره ی موضوع خاصی منتشر کنید، در نتیجه، آن موضوع شایسته ی تبدیل به یک دسته بندی نخواهد بود و باید به چشم دیگری به آن نگاه کنید!
معمولا در دو حالت از برچسب ها استفاده میکنیم:
* وقتی که قرار است درباره یک موضوع، چندین مطلب بنویسید، ولی تکرار این مطالب آنقدر زیاد نیست که آنها را در یک دسته بندی قرار دهید.
* وقتی که اصلا برچسبی که مد نظر دارید، به خودیِ خود، مناسب تبدیل به یک دسته بندی مجزّا نیست. یعنی اگر 100 مطلب هم در آن برچسب ثبت کنید، باز هم اصلا جالب نیست که آن برچسب تبدیل به یک دسته بندی شود.
هرگز از برچسبی که می دانید در آن کمتر از 3 مطلب به ثبت خواهد رسید استفاده نکنید!
یک قانون کلی در برچسب گذاری آن است که باید کوتاه باشند و در زبان فارسی بهتر است که حداکثر از
سه کلمه استفاده کنید. استفاده از عبارات طولانی یا جمله، روش درستی نیست. شما باید در چند عبارت
کوتاه تمام موضوعاتی که به نوشته مربوط می شوند را تعیین کنید.
استفاده از برچسب (Tag) به هدف راهنمایی کاربران در یافتن مطالب مرتبط انجام می گیرد. با زیاد کردن تعداد آنها، موجب سردرگمی کاربران، زیاد شدن بیش از حد صفحات سایت و ایجاد دسته بندی هایی کم ارزش و نامناسب خواهید شد. در نظر داشته باشید که گوگل زمان مشخصی را در روز برای بررسی و ایندکس سایت شما اختصاص می دهد، زیاد بودن صفحات بی استفاده موجب نادیده گرفته شدن صفحات اصلی سایت و گمراه کردن ربات های گوگل خواهد شد.
موضوعات مورد علاقه کاربران سایت را شناسایی کرده و همان ها را به عنوان برچسب بکار ببرید. تعدادی برچسبِ مشخص و از پیش تعیین شده داشته باشید و در هر نوشته متناسب با محتوای آن از آنها استفاده کنید. تعریف برچسب (Tag) خیلی خاص و غیرعمومی برای هر مطلب کار اشتباهی است زیرا ممکن است دیگر هیچ نوشته ای مرتبط با آن نداشته باشید و یا آن برچسب (Tag) مورد توجه و نیاز کاربران سایت شما نباشد. بطور مثال: انتخاب نام یک محصول فروشگاهی به عنوان برچسب به هیچ عنوان مناسب نیست زیرا شما هرگز محصول دیگری با همان نام نخواهید داشت.
نام دسته بندی های سایت را بعنوان برچسب مطالب استفاده نکنید. دسته بندی ها به تنهایی مطالب مربوط به خود را به کاربران نشان خواهند داد. قرار دادن آنها بعنوان برچسب (Tag) و نمایش در صفحه ای جدید با محتوای یکسان نتیجه ای جز تاثیر منفی بر سئو سایت نخواهد داشت و به کاربران شما در یافتن مطالب کمکی نمی کند.
در هنگام برچسب گذاری فراموش نکنید که شما در حال ایجاد شاخه در دسته بندی سایت خود هستید. برای مثال: اگر یک برچسب با نام "عکس خودرو" ایجاد کردید، بهتر است یک برچسب دیگر با عنوان "تصویر خودرو" ایجاد نکنید! چون مطالب در دو صفحه ی این برچسبها کاملاً تکراری خواهند بود.
این نکته حائز اهمیت است که موتورهای جستجو به ویژه گوگل، در سیاست های ضد اِسپَم خود با سایتهایی که برچسبهای زیادی برای مطالب خود ایجاد میکنند برخورد مینمایند. پس با ایجاد تعداد محدودی برچسب به صورت منطقی و اصولی ، هم صفحات ارزشمند و ایندکسهای مناسب نزد گوگل برای سایت خود ایجاد کنید و هم به کاربران سایت خود کمک کنید با کلیک بر روی برچسبهای مشخص شده برای هر مطلب، به مطالب مشابه آن به آسانی دست یابند.
کلام آخر...
امروزه در اینترنت با صفحاتی مواجه می شویم که در پایین مطالب خود تعداد بسیار زیادی برچسب مشابه را بکار می برند و برخی از آنها رتبه مناسبی نیز در نتایج گوگل بدست آورده اند. ما به شما این اطمینان را می دهیم که رتبه ی کسب شده ی آنها به دلیل استفاده از برچسب های زیاد و مشابه هم نبوده و احتمالا به دلایل دیگری مانند ضعیف بودن سایر رقبا در این جایگاه هستند!
پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که به خوانندگان وب سایت خود احترام گذاشته و کارایی سایت خود را فدای تکنیک های نادرست سئو نکنید!
منابع:
http://fmsoft.ir
http://dbstheme.com
http://rozseo.ir
https://mrcode.ir
http://www.siarco.com
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com