در راه اندازی و طراحی وب سایت، باید به نکات و جزئیات زیادی توجه شود که یکی از مهم ترین آنها، انتخاب رنگبندی سایت است. در طراحی سایت، هدف اصلی معرفی و فروش خدمات یا محصولات شرکت شما می باشد ولی از آنجایی که ارتباط با مشتری به صورت رودررو نیست، بسیاری از تکنیکهای بازاریابی را نمی توان اجرا کرد، به همین دلیل روانشناسی رنگها در طراحی سایت به یک امر مهم تبدیل می شود. تاثیر رنگ ها در انتقال احساسات و معانی مختلف امری ثابت شده در مبحث روانشناسی رنگ ها است. پس شناخت و استفادهی درست از رنگ ها تاثیر زیادی روی تجربهی کاربر (UX) و هدایت کسب و کار شما به سمت "موفقیت" و یا "شکست" خواهد داشت.
انتخاب رنگ های مناسب نشانگر حرفه ای بودن شماست.
در این مقاله، مجموعه ای مختصر و مفید از نکاتی را که باید در انتخاب رنگ بندی سایت رعایت کنید به شما معرفی میکنیم.
مهمترین نکته ای که باید در انتخاب رنگ به آن توجه شود، موضوع و عملکرد سایت مورد نظر است. باید بدانید که می خواهید چه احساساتی را در بازدید کنندگان وبسایت خود برانگیزید، زیرا در 90 ثانیهی اول، رنگها تاثیر زیادی روی احساسات انسان می گذارند و هر رنگ عواطف و احساسات خاصی را در بیننده برمیانگیزد. برای مثال اگر قصدتان فروش یک محصول است باید رنگی را انتخاب کنید که بازدید کننده با دیدن آن ترغیب به خرید یک محصول از شما شود.
بطور کلی رنگ ها به دو دستهی سرد (مثل آبی و سبز) و گرم (مثل نارنجی و قرمز) تقسیم می شوند. معمولا رنگهای سرد نمایانگر حرفه ای و جدی بودن یک تجارت می باشند، در حالیکه رنگ های گرم حس و حال شور و هیجان را برمیانگیزند. به عنوان مثال در طراحی وبسایت های شخصی و اداری می توان ازرنگ های سرمه ای و یا سبز تیره, و یا برای سایت مربوط به کودکان از رنگ های شاد و گرم استفاده کرد.
همچنین استفاده از رنگهای سرد در پس زمینه و رنگهای گرم برای ظاهر می تواند به بیننده برای درک بهتر عمق تصویر کمک کند.
در روانشناسی رنگ ها، هر رنگ مولفه ی خاصی دارد و احساس خاصی را در بیننده بر می انگیزد که در زیر برخی از خصیصه های مربوط به هر رنگ را بیان می کنیم:
قرمز هیجان، تهاجم و خطر، شور و شوق
آبی امنیت، اعتماد، وفاداری، صلح
زرد گرمی، روشنایی و نور، لذت، و گاهی ترسویی و حسادت
سبز سلامتی، طبیعت، رفاه، خونسردی، شفا و بهبودی، آزادی
نارنجی انرژی، سرزندگی، هیجان، لذت، شجاعت، دوستی
بنفش پختگی، معنویت، اعتبار و نفوذ، مهارت، خرد
صورتی ظرافت و زنانگی، ملایمت، معصومیت
قهوه ای ثبات، تاثیرگذاری، متانت، آسایش، پایداری
سفید صلح، خلوص، صداقت، خلوص، صمیمیت
سیاه قدرت، فریبندگی، شهامت، مهارت
البته باید توجه کنید که تاثیر رنگ ها در فرهنگ های مختلف، باهم متفاوت است. مثلا مردم روسیه رنگ قرمز را نماد کمونیست می دانند و حس بدی به آن دارند، و استفاده از این رنگ می تواند موجب بی اعتمادی شود. بنابراین گاهی ممکن است از ترکیب رنگهایی که با استاندارد های بالا تطابق ندارند برای سایت خود استفاده کنید و براساس سنت و فرهنگ محیطی که در آن قرار دارید، رنگها را انتخاب کنید.
باید در قدم اول مشتریان هدف خود را به خوبی بشناسید.
پس از انتخاب رنگ ها و ترکیب آنها، باید دربارهی شدت رنگ و پررنگی و کم رنگی آن تصمیم بگیرید.
رنگ های پررنگ با شدت رنگ بیشتر و یا اصطلاحا جیغ، باعث جلب توجه می شوند. پس بهتر است در قسمت هایی که می خواهید توجه کاربر، بیشتر از سایر قسمت ها به آن جلب شود و قسمتهایی که می خواهید بازدیدکنندگان را به سمت آن هدایت کنید، از رنگ های پررنگ و جیغ استفاده کنید.
اما در عین حال، رنگ های جیغ و پررنگ ممکن است چشم را آزار دهند. پس در متن هایی که کاربر باید مدتی را صرف خواندن آنها کند، هرگز از اینگونه رنگ ها استفاده نکنید تا کاربر، هنگام بازدید و مطالعهی وبسایت شما احساس راحتی کند و چشمانش توسط رنگ های پررنگ آزرده نشود. البته این به آن معنا نیست که از رنگ های پررنگ صرف نظر کنید، بلکه به این معناست که در انتخاب آنها دقت کرده و در جای مناسب آنها را به کار ببرید.
به طور کلی مهمترین نکته ای که باید در انتخاب رنگ در وبسایتتان در نظر داشته باشید، بازار هدف مورد نظرتان است، ابتدا مخاطبان خود و نیاز های آنان را بشناسید و بدانید که می خواهید چه احساسی را در آنها ایجاد کنید.
پس از آن انتخاب ترکیب رنگ ها بسیار ساده تر خواهد شد.
منبع : تیم تولید محتوای گروه طراحی آرکامپ
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com