زمان لازم برای مطالعه این مطلب : 8 دقیقه
اگر ترافیک وب سایت شما به طور ناگهانی کاهش پیدا کرده و همزمان با آن شاهدِ کاهش رتبه ی سایت خود در نتایج گوگل هستید، احتمالا گوگل وب سایت شما را جریمه، یا به اصطلاح پنالتی کرده است.
وظیفه ی گوگل این است که مرتبط ترین نتایج جستجو را به کاربران ارائه دهد. از دیدگاه گوگل، هر وب سایتی که تلاش می کند نتایج جستجو را دستکاری کند، به خدمات گوگل آسیب می رساند. اگر گوگل نتایج نامربوط را به کاربران نشان دهد و یا تجربه ی ناخوشایندی را برای کاربران خود ایجاد کند که دیگر گوگل نیست، هست؟
پنالتی گوگل نتیجه الگوریتم بسیار پیشرفته و متغیری است که گوگل از آن برای خزیدن در وب سایت ها و بازرسی آن ها استفاده می کند. برخی اقدامات خاصی وجود دارند که در صورت انجام دادن آن ها، وبسایت مورد نظر فوراً شناسایی شده و توسط کارمندان گوگل مجازات می شود، اقدامات دیگری نیز هستند که به صورت عمومی اعلام نشده اند اما انجام دادن آنها باعث کاهش رتبه بندی وبسایت در طول زمان می شود، گوگل از این نوع پنالتی برای مجازات وب سایتهایی استفاده می کند که تلاش می کنند نتایج گوگل را دستکاری کرده و یا قوانین آن را دور بزنند.
گوگل ممکن است شما را به علت اقدامی که ماه ها یا حتی سال ها پیش در سایتتان انجام داده اید مجازات کند. مثلا ممکن است کاری که شما در سال گذشته انجام دادید و از آن زمان تا کنون باعث بهبود رتبه بندی سایت شما شده ، همان چیزی باشد که اکنون موجب مجازات شما شده است.
به طور کلی دو نوع پنالتی گوگل وجود دارد.
پنالتی دستی (manual): نوعی است که در آن گوگل با بررسی وبسایت شما درمی یابد که یک یا چند مورد از راهبرد های آنها را نقض کرده اید. اگر سایت شما مورد پنالتی دستی قرار گیرد، پیغامی مبنی بر این موضوع در ابزار گوگل وبمسترز دریافت می کنید و متوجه این پنالتی می شوید.
پنالتی الگوریتمی: سایت، در تلهی الگوریتم های امنیتی و فیلتر های گوگل میافتد و جریمه میشود و هیچ اعلانی که به شما اطلاع دهد جریمه شده اید دریافت نمی کنید اما با دیدن نشانه هایی مثل افت ناگهانی رتبه بندی و ترافیک می توانید متوجه این موضوع شوید.
انجام دادن هرکدام از اقدامات زیر به تنهایی کافیست تا باعث پنالتی وبسایت شما توسط گوگل شود:
در این مورد، از نظر گوگل تعداد انکر تکست هایی (بخشی از متن که قابل کلیک می باشد) که به سایت شما لینک می دهند و دقیقا مطابق با کلمه ی کلیدی ای هستند که می خواهید با آن رتبه بندی بالایی داشته باشید، بیشتر از حد مجاز است. درصد دقیق این حد مجاز شناخته شده نیست و بسته به صنعتی که وبسایت شما در حوزه ی آن فعالیت دارد متفاوت است. اما به طور کلی اگر بیش از 20 درصد لینک هایی که به سایت شما داده می شود اَنکِر تکست یکسانی داشته باشند، احتمالا دچار مشکل می شوید.
گوگل تشخیص می دهد که تعداد بسیار زیادی لینک از سایت های با کیفیت پایین و یا سایت های اسپم به سایت شما ارجاع داده می شود. هر سایت به طور طبیعی دارای تعدادی لینک های با کیفیت پایین است، با این حال، هنگامی که تعداد اینگونه لینک ها به 75 درصد برسد، برایتان مشکل ایجاد می شود.
اگر تعداد بیشماری لینک از سایتهایی که به موضوع سایت شما مربوط نیستند، به سایت شما داده شوند گوگل آن را تشخیص می دهد. به عنوان مثال، اگر سایت شما مربوط به سفر باشد، اما لینک هایی که از صفحات مرتبط با سفر به سایت شما داده می شود بسیار کم باشد، به منزله ی کارت قرمز برای شماست. در این مورد هم درصد دقیق مجاز مشخص نیست اما اگر تعداد لینک هایی که به سایت شما داده می شوند و مرتبط با موضوع سایت شما هستند، کمتر از 25درصد باشد، باید پاسخگوی این مسئله باشید.
گوگل در این حوزه می تواند موارد زیر را تشخیص دهد:
گوگل جنبه هایی از سایت شما را که قصد دستکاری الگوریتم های گوگل برای تغییر تعداد بازدید کننده را دارند، تشخیص می دهد. به عنوان مثال:
اگر در سایت خود، از کلمات کلیدی که می خواهید با آن رتبه گوگل کسب کنید، بیش از حد استفاده کنید، گوگل آن را تشخیص می دهد. مثل تکرار غیر عادی کلمه کلیدی مشابه در متن اصلی یک صفحه، و یا استفاده از عبارت کلیدی دقیق در عنوان، URL، برچسب هدر، برچسب های تصویر و لینک های داخلی. اگر نیاز به استفاده از کلمات کلیدی در سایت خود دارید، دقت کنید که به طور متعادل آن ها را به کار ببرید.
گوگل تشخیص میدهد که صفحات وبسایت شما محتوای با ارزشی را به بازدیدکنندگان ارائه نمی دهد. این حالت زمانی اتفاق میافتد که صفحات شما یکی از ویژگی های زیر را داشته باشد:
اگر صفحات وبسایت شما شامل تعداد زیادی تبلیغ باشد و وجود تبلیغات زیاد، کارایی وبسایت را پایین آورد، امکان آنکه مورد مجازات گوگل قرار بگیرید وجود دارد. در این مورد نیز قوانین دقیقی وجود ندارد اما اگر فضای اختصاص داده شده به تبلیغات در صفحه (بر حسب پیکسل) بیشتر از فضایی باشد که به محتوا اختصاص داده اید، ممکن است دچار مشکل شوید. همچنین توصیه میشود صفحه را طوری طراحی کنید که کاربران مجبور نباشند قبل از دیدن محتوا، صفحه را بپیمایند(اسکرول کنند).
در این حالت گوگل تشخیص میدهد که بازدید کنندگان، از آنچه در وبسایت شما می بینند راضی نیستند زیرا یا زمان کمی را در صفحات شما سپری می کنند و یا با دیدن فقط یک صفحه از وبسایت شما، روی back کلیک می کنند و به صفحهی نتایج گوگل برمی گردند، این امر باعث افزایش نرخ پرش یا خروج (bounce rate) می شود. اگر نرخ پرش وبسایت شما بیش از 50 درصد باشد و زمان ماندن کاربران در یک صفحهی وبسایت شما کمتر از 30 ثانیه باشد، امکان آنکه گوگل سایتتان را پنالتی کند زیاد است.
اگر سایت شما هک شود یا تحت تاثیر بدافزارها قرار گیرد، گوگل وبسایت شما را به عنوان یک وبسایت خطرناک برای بازدیدکنندگان شناسایی می کند، زیرا امکان دارد کامپیوتر بازدید کنندگان سایت شما نیز مورد حملهی هکرها یا بدافزارها قرار گیرد.
منبع: تیم تولید محتوای گروه طراحی آرکامپ
آدرس: رشت، گلسار، بلوار دیلمان، بوستان 6، ساختمان سپاس واحد 1
ساعات کار: شنبه الی چهارشنبه 8 الی 14
تلفن ثابت: 01333754443 - 01391015750
واتس اپ: 09023754443
شبکه های اجتماعی: arcompgroup@
ایمیل: info@arcompgroup.com